050-2807915 info@kkfdadvies.nl

Hypotheekadvies vanuit Groningen of bij je thuis

Dagelijks begint je dag om te kijken of je nieuwe droomhuis op Funda.nl staat. Ja! Daar staat ie, met een makelaar ga je snel kijken en je doet een bod. Je bent in onderhandeling, spannende tijd. Het zijn gekke tijden, mede door de lage rente is het moeilijk om een huis te kopen. Het is verstandig om voordat je begint met kijken eerst een gesprek te hebben hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten gaan worden als je gaat kopen. De rente mag dan wel laag zijn, maar je betaald ook aflossing. KKFD Advies adviseert al meer dan 20 jaar. Of je nou een starterslening of een hypotheek voor verbouwing nodig hebt, wij vinden de juiste vorm voor je. 

 

Welke hypotheekvormen zijn er en wat houden ze in?

Lineaire hypotheek

De lineaire hypotheek is misschien wel de meest simpele hypotheekvorm. Je betaald iedere maand een vast bedrag om je hypotheek af te lossen. Omdat je elke maand aflost, wordt je schuld steeds kleiner. Je maandlasten zijn aan het begin het hoogst, maar nemen gedurende de looptijd af doordat de hypotheek steeds lager wordt en je minder rente betaald. Aan het einde van de looptijd is de volledige hypotheekschuld ingelost.

Annuiteitenhypotheek

Bij een annuiteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bedrag dat is opgebouwd uit twee delen: rente (die je betaald als vergoeding voor het geleende bedrag) en aflossing. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing De verhouding tussen die twee delen veranderd geleidelijk.Aan het einde van de looptijd is de volledige hypotheekschuld ingelost.

Aflossingsvrije hypotheek bestaat nog steeds

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij je alleen rente betaald. Gedurende de looptijd los je niet af. Dit betekent uiteraard lage maandlasten, maar dat je aan het einde van de looptijd ook nog een schuld hebt. Deze kun je dan betalen door je spaargeld te gebruiken of je huis te verkopen.

Lees uitgebreide tekst over hypotheekvormen »

 

Ga je (ver)bouwen? Energiebesparende aanpassingen kunnen er voor zorgen dat je een hogere hypotheek kunt krijgen!


Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren. In het eerste instantie is de hoogte van het huidig inkomen van belang. In tweede instantie is de waarde van de woning van belang. Daarnaast zijn er nog andere zaken van belang, zoals bijvoorbeeld pensioeninkomen, eerder woningbezit, echtscheiding, (studie) schulden. Allemaal zaken waarbij wij u uiteraard graag bijstaan, om zo tot een passende oplossing te komen.

Hypotheek na scheiding

Na een scheiding kan het voorkomen dat de woning verkocht gaat worden, al dan niet met een restschuld, waarna de hypotheek wordt ingelost. Vaker komt het voor dat na een scheiding één van beide partners in de woning wil blijven wonen. Er zullen dan zaken geregeld moeten worden als uitkoop van de vertrekkende partner. Ook zal deze doorgehaald willen worden op de hypotheek, waarbij de geldvertrekker een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid moet verlenen. Veel zaken die met de nodige zorgvuldigheid opgepakt dienen te worden en waar wij u met onze expertise graag in bij willen staan.

Is Hypotheekrente lang vastzetten verstandig?

De hypotheekrente staat op dit moment op een historisch laag niveau. Dit wordt veroorzaakt omdat banken zeer goedkoop geld kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank, om zodoende te economie te stimuleren. De vraag is echter hoe lang die rente nog zo laag blijft. Dit is dan ook de reden, dat veel huizenkopers de rente lang vastzetten. Is dit echter altijd verstandig?

De rente voor bijvoorbeeld een 30 jarige rente ligt tocht alweer aanzienlijk hoger dan een 5 jarige rente, waardoor je bij een langere rentevastperiode dus ook hogere maandlasten hebt. Daarnaast is de kans klein dat je dertig jaar in dezelfde woning blijft wonen. Als je verhuist en je lost je oude hypotheek af, omdat er geen verhuisregeling is, dan sluit je weer een nieuwe hypotheek af, waardoor je dus te veel hebt betaald Ook bij tussentijds oversluiten kan er door een langere rentevastperiode sprake zijn van een aanzienlijke boete.

Al met al keuzes die goed overwogen moeten worden en waarbij wij u graag van advies willen voorzien

Lees meer over hypotheekrente en bekijk de actuele rentestand »

 

Bij ons heeft u keuze uit verschillende banken

Oriënterend gesprek aanvragen

Klant aan het woord
We hebben gesprekken gehad met verschillende aanbieders. Klaas kwam bij ons thuis en gaf in het eerste gesprek direct tips die wij niet eerder hadden gehoord en ons veel geld hadden gekost als we dat niet hadden geweten. Het traject verliep verder voorspoedig en mede dankzij KKFD konden we ons huis verbouwen naar ons zin. Bedankt! – Dion & Saskia uit Groningen

Net een stap verder gaan

Edwin & Bianca uit Marum hadden een leuke bovenwoning gevonden in Groningen en wilden voor het eerst gaan samenwonen. Beiden waren ze met hun eerste baan begonnen en Edwin heeft een studieschuld. De woning kostte 135.000 euro, door de studieschuld konden ze dat niet lenen. Edwin & Bianca zijn bij diverse aanbieders geweest, steeds was het antwoord: nee.
KKFD Advies heeft uiteindelijk samen met de ouders van Edwin een constructie gevonden waardoor het toch mogelijk werd om een hypotheek te krijgen.

Heb jij moeite om een hypotheek te krijgen? Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Wij zullen er alles aan doen om het rond te krijgen.